WAT VERTELT JOUW LICHAAM?

MODULE 1: Spijsvertering: de reis van je eten, van mond naar kont!

Een van de eerste boeken op mijn pad naar verdere bewustwording was het boek: Je kunt je leven helen van Louise Hay. En ik kan wel zeggen dat dat een enorme eye opener was. Zij vertelt in dit boek hoe zij zichzelf heeft genezen van kanker en welke inzichten dat allemaal heeft opgeleverd. Daarnaast beschrijft zij in dit boek van heel veel klachten/ ziekten de mogelijke thematiek. Ik kwam erachter dat ons lichaam ons heel veel vertelt als wij maar willen luisteren! In deze module van ‘wat vertelt je lichaam’ beperk ik mij tot de thematiek die we tegen komen als we het hebben over de spijsvertering.

De weg van de spijsvertering: de reis van je eten, van mond naar kont!

De titel verklaart al veel van de thematiek en welke vraag we kunnen stellen als hier iets mee aan de hand is. Is er iets wat je lastig vindt om te verteren in je leven?

Elke hap die je neemt, maakt vanaf je mond een tocht van ongeveer acht meter. Voordat je hap in het toilet belandt, zijn er diverse organen nodig die meehelpen om van je voeding poep te maken. De slokdarm, maag, dunne darm en dikke darm halen voedingsstoffen uit je eten. Wat je lichaam niet kan gebruiken, houdt je spijsvertering apart. Dat vormt later je ontlasting. De alvleesklier en lever maken spijsverteringssappen die je eten helpen verteren. De galblaas dient als opslagplaats van gal. In totaal duurt je hele spijsvertering 24 tot 48 uur, afhankelijk van wat je precies gegeten hebt en hoeveel. Welke thema’s komen we dan allemaal tegen op deze reis?

Deze dag neemt Margot je mee op reis langs de diverse organen en de thematiek daarvan. We nemen verschillende organen onder de loep en kijken wat een klacht jou of jouw client wil zeggen.

In de middag gaan we een prachtig bodyproces leren toepassen op elkaar. We gaan de organen die wel wat extra energie kunnen gebruiken verwennen met een energetische massage.

De bijdrage van jou is € 144,- voor deze magische dag. De prijs is inclusief koffie, thee en diverse versnaperingen gedurende de dag. Lunch is niet inbegrepen en dient zelf meegenomen te worden.

Je krijgt een manual zodat je het later allemaal op je gemak kunt terg lezen.