Voetreflexologie

Reflexologie gaat uit van eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ziek zijn een signaal is van verstoorde harmonie in die eenheid. Ziekte schuilt vaak in een verkeerde manier van denken bij ervaringen en in onderdrukte en onverwerkte emoties, waardoor geleidelijk een blokkade of breuk kan ontstaan in de energievelden.

De reflexmassages werden reeds toegepast in het oude China, Egypte en bij de Indianen. In die tijd had de mens nog bewust contact met zijn hogere zelf en zijn intuïtie. In onze tijd is het materialistische denken sterker ontwikkeld dan ons gevoelsleven. Onze intuïtie is vaak geblokkeerd. In deze huidige tijd worden steeds meer mensen zich weer bewust van het feit dat we met ons gevoel moeten leren “denken” en niet met ons verstand alleen. Mede hierdoor is er weer een grote waardering en belangstelling ontstaan voor diverse vormen van oude natuurgeneeswijzen. Dus ook voor voetreflexmassage.

Als wij onze voeten bekijken, dan kunnen wij deze in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op/in de voeten. Door het behandelen van de reflexpunten gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende orgaan en lichaamsdeel.

Door deze behandeling kan het mogelijk zijn de mens te helpen zichzelf te genezen, in betere conditie te brengen of te behoeden voor ziekte. Ziekte is een signaal dat als wegwijzer kan leiden naar meer bewustwording. Dit proces kan op vele manieren tot stand komen, waarbij de voetreflexmassage een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van het natuurlijk evenwicht.

Als je nieuwsgierig bent geworden, kun je natuurlijk een behandeling ondergaan. Een voetreflexbehandeling duurt één uur.

Ik ben opgeleid bij de Bond van Europese Reflexologen en daar ben ik 10 jaar docent geweest.