Nieuwsbrief

Op 1 januari heb ik samen met Annette van Zuijlen DANA OPLEIDINGEN opgericht. De nieuwsbrief verschijnt vanaf die tijd via DANA Opleidingen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen ga dan naar www.danaopleidingen.nl en geef je op.

2014: het ritme van het jaar

September en Oktober 2014

HERFST

De dagen worden alweer aanzienlijk korter en in de natuur zien we al weer de eerste verkleuringen. De levenskrachten in de natuur trekken zich langzaam terug en voegen zich in de kringloop van het sterven en weer tot leven komen. Het wordt weer herfst!

Astronomisch gezien start de herfst op het moment dat de dag en nacht even lang zijn. Rond 22 september staat de Zon loodrecht boven de evenaar en zorgt voor een perfecte balans tussen licht en donker. Na deze herfstequinox verschuift de balans naar de donkere kant. Equinoxen zijn een goede tijd om stil te staan bij de balans in jezelf. Voor het herfstpunt is er vaak een chaotische tijd voelbaar omdat er een verandering plaats vindt van het lichte van de zomerperiode naar de donkerte van de aankomende tijd. Door te leven vanuit je hart kun je meer rust en evenwicht ervaren. Het hart laat ons eenheid voelen in plaats van polariteit. Leven vanuit je hart heft tegenstellingen op.

29 september, enkele dagen na de herfstequinox, is de feestdag van aartsengel Michael. In deze tijd trekt Aartsengel Michael ten strijde om de draak van de duisternis te verslaan. Deze draak is te vergelijken met ons verstandelijke denken en onze duistere kanten. Vraag Michael om je te bevrijden van je angsten. Hij zal je graag helpen oude angsten los te laten en je donkere kanten te om armen! Zeker in deze tijd waar veel donkerte is, denk aan Roemenië, IS, Israël en de Hamas, is het goed om je eigen licht volop te laten schijnen. Herfst en de Michaels tijd zijn tijden om stil te staan bij je tegenpolen en deze te verzoenen.

In oktober gaan we ons nog meer voorbereiden op de wintertijd. Na de vruchtbaarheid, rijping en overvloed zullen de komende maanden in het teken van rust staan. De dieren geven een mooi voorbeeld. Een slak zoekt een beschut plekje en maakt haar huisje dicht met een laagje opgedroogd slijm. Veel vlinders leven maar tot de herfst. Op veilige plaatsen overwinteren hun eieren, rupsen, larven en poppen. Er zijn echter ook vlinders die overwinteren, ze komen dan in een soort verstarring. De citroenvlinder houdt zich bijvoorbeeld aan een tak vast en ziet eruit als een gedroogd geel blad.

Neem ook je rust en doe onderzoek naar je eigen binnen wereld. Net als de dieren die een mooie manier van overwinteren vinden en wachten tot het weer de juiste tijd is om tevoorschijn te komen, kun jij nu jezelf de tijd geven om iets nieuws in jezelf te laten groeien.

DE MAAN

We hebben net een prachtige volle maan mogen zien en ervaren: de Maan van het Hemelvuur. Deze maan kan je inzicht geven in jouw passie en jouw vuur!

Op 8 oktober mogen we weer de energie van de volle maan ervaren, het is dan de Oogstmaan. Dit is de tijd om in gedachten terug te gaan naar de afgelopen tijd van groei en bloei binnen je eigen processen. Dit past prachtig in de Michaëls tijd!

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAANDEN

Ik heb voor deze tijd natuurlijk een engelenkaart getrokken van Aartsengel Michael.

Deze kaart duidt erop, dat het nu een goed moment is om een stapje terug te doen en dat je een groter overzicht van het plaatje moet zien te krijgen. Aartsengel Michaël vraagt je om je los te maken van de emoties om je heen en zal je hierbij helpen. Michaël zal je ook helpen de ervaring niet te verpersoonlijken, zodat je geen aanstoot hoeft te nemen aan het gedrag van andere mensen. Je handelingen zullen voortkomen uit liefde en wijsheid. Je hoeft de oplossing op dit moment nog niet te kennen, want de engelen zullen voor de details zorgen. Het is nu belangrijk om over een gevoel van innerlijke vrede te beschikken, een gevoel dat je naar nieuwe en nuttige inzichten zal leiden.

PLANNING

Regelmatig geef ik bij Mystiek engelenkaart readingen. Ik zit daar weer op 12 en 26 september en 10 en 29 oktober.

Ik heb voor het najaar weer een nieuwe planning gemaakt voor diverse cursussen en workshops.

20 september: Voetreflexologie

4 en 5 oktober: 7 krachtstappen voor transformatie samen met de engelen

12 oktober: Healing Angels

14,15 en 16 november: Combi weekend IET

22 november en 6 december: Elementair Tenen Lezen

Voor meer informatie over de workshops kun je kijken op mijn website: www.depiramide.com

Mocht je graag een andere workshop bij mij volgen, neem dan contact met mij op. Er is dan vast wel iets te regelen

Ik wens jullie een fijne Michaëls tijd toe!

Lieve engelen groet, Margot van Doggenaar

Interview BER

De Bond van Europese Reflexologen (BER) heeft een prachtig tijdschrift voor haar leden en in het nummer van juli 2014 stond ik daarin. Hieronder de link.

Artikel BER klik hier

Juli en Augustus 2014

Alweer eind juli. We bevinden ons weer in een bijzonder tijd. Volgens de Maya kalender zijn we afgelopen vrijdag weer begonnen met een nieuwe Tzolkin ronde. Tevens nadert het einde van het Maya jaar. Donderdag 24 juli is het de laatste dag van het jaar, vrijdag de dag buiten de tijd. Op 26 juli is het nieuwjaarsdag! De eerste dag van het nieuwe jaar in de Maya kalender. Het jaar van het Gele zaad is dan weer voorbij. Een goed moment om terug te kijken naar alles wat je dit jaar hebt mogen oogsten. Zaterdag 26 juli is het de eerste dag van een nieuwe jaarcyclus, het jaar van de Rode Maan. Een jaar om te leven vanuit je ware gevoel, om zuiverheid te brengen en mee te gaan op de stroom van leven en Zijn!

Met het jaar van de Rode Maan voor ons is het een mooi moment om stil te staan bij de invloed van de maan op ons.

Er zijn in een jaar dertien volle manen en die hebben elk een eigen naam en thema die met de tijd van het jaar te maken hebben. Door je in het thema te verdiepen kun je een link leggen met de cyclus in je eigen leven en zo dichter bij jezelf komen.

De maan beïnvloedt het ritme van de oceanen en ook de vochtbalans van ons lichaam en dat van de dieren en de planten. Aangezien wij voor 70% uit water bestaan, hebben de maanfasen een grote invloed op onze emoties.

Wanneer het nieuwe maan is, is het een goede tijd om iets nieuws te beginnen. Wassende maan heeft te maken met groei. De energie neemt in deze periode toe. Bij volle maan is de energie op zijn sterkst. Gebruik deze kracht om los te laten wat je niet meer nodig hebt. De energie is zo krachtig dat het ook kan leiden tot spanning, rusteloosheid of slapeloosheid. Het is een hele goede tijd om je kristallen buiten te leggen en op te laden. Daarna volgt de periode van afnemende maan. Dit is de periode van zelfreflectie, opruimen en reinigen.

Ik ben sinds enige maanden in het bezit van een maanagenda en dat maakt het leven met de maanenergie nog intenser en vooral leuker! In de agenda staan diverse pictogrammen die aangeven wat een goede dag is voor bijvoorbeeld: het onkruid te wieden, te planten, een feestje te organiseren, extra water te drinken, voor meditatie, massage of je nagels te knippen!

Op nieuwjaarsdag, 26 juli is het nieuwe maan, op 10 augustus is het volle maan. Deze maan wordt Graanmaan genoemd. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor de overvloed. Maar ook om stil te staan bij je successen en je bestemming. Kijk of je nog een duidelijke bestemming voor ogen hebt en welke stappen je nog mag nemen om je doelen te realiseren.

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAANDEN

Ik heb voor deze bijzonder mooie tijd een engelenkaart getrokken uit de het orakel van de Aartsengelen en dat is natuurlijk aartsengel Haniel

De aura van Haniel is blauwachtig wit, net als de maan. Ze vraagt je meer tijd te spenderen aan het kijken naar de maan zodat je in jezelf kunt merken hoe haar fasen jou beïnvloeden. Zodra je de relatie met de maan ontdekt, zul je steeds meer in aanraking komen met haar Goddelijke Energie!

Mei / Juni 2014

Ik voel me altijd erg verbonden met de energie van de dag en de tijd van het jaar. Ik weet niet hoe jullie het hebben ervaren maar ik vond het een verwarrende tijd! De natuur is anders. Alles groeit en bloeit veel eerder dan “normaal”. In maart zag ik overal de pinksterbloemen al volop in bloei staan en begin april zag ik al pioenrozen in de winkel!

Wat staat ons de komende maanden te wachten en waar mogen we ons mee verbinden?

De maand mei dankt zijn naam vermoedelijk aan de Griekse godin van de vruchtbaarheid Maia. Zij werd in verband gebracht met de Goede Godin. Haar feest werd op 1 mei gevierd ter ere van de plantengroei. In veel landen van Europa werd de dag van de eerste mei op bijzondere wijze gevierd. In het bos werd een meiboom gezocht en van de takken ontdaan en werden bovenaan de meiboom vele kleurige linten bevestigd, die men vast hield terwijl men om de boom danste.

Vaak gebeurt het dat na een aantal heel warme dagen in mei omstreeks het midden van de maand mei nog een koudegolf over het land komt, waarbij soms nog nachtvorst kan voorkomen. De twaalfde, dertiende en veertiende mei zijn de dagen van de ijsheiligen Pancratius, Servatius en Bonifatius. Pas dan op voor warmteminnende planten, bloemen en groentesoorten.

Mei is ook de maand van de Maan van het Ontwaken. Op 14 mei is het volle maan. De aandacht richt zich tijdens deze Maan op vruchtbaarheid en bevruchting. De sapstroom is volledig op gang gekomen en de natuur gonst van het leven.

Juni is vernoemd naar de Romeinse Godin Juno. Haar naam betekent ook Koningin van de Hemel. Zij was de godin van het zuivere licht en bracht licht en leven. Ze werd ook gezien als een maangodin en als beschermvrouw van alle vrouwen!

Op 8 en 9 juni is het pinksterfeest. Pinksteren is één van de belangrijkste christelijke feesten van het jaar. We vieren het vijftig dagen na Pasen en tien dagen na Hemelvaart. De Handelingen van de Apostelen vertellen ons dat de leerlingen bijeen waren en dat het plotseling erg begon te waaien. Voor hun ogen dwaalden vlammen uit de hemel neer en vanaf dat moment konden ze alle talen van de wereld spreken.

Het Pinksterfeest werd ook al bij veel niet christelijke volken gevierd. Het was een feest dat sterk met de bloei en de ontwikkeling van de natuur verbonden was. In de loop van de eeuwen zijn elementen van het voor- christelijke en christelijke Pinksterfeest samengevoegd. Pinksteren is een feest van licht, lucht en kleur geworden. Ik hoop van harte dat dat voor jullie de komende tijd ook zo zal zijn. Laat je licht stralen zodat we allemaal vanuit het licht en de liefde mogen spreken en handelen!

Omstreeks 22 juni valt de zomerzonnewende. Volgens de kalender begint op dat moment de zomer. Op talloze plaatsen in Europa worden op 24 juni Sint-Jansvuren ontstoken. Ik heb hele goede herinneringen aan het springen over het vuur op Sint Jan en hoop dat je dat ergens mee kunt maken!!!

Na deze dag treedt een langzame verandering op in de natuur. De grote uitademing van moeder Aarde is klaar en de grote inademing gaat weer beginnen. Zover is het gelukkig voorlopig nog niet. Eerst kunnen we nog genieten van de energie van de Bloemmaan in juni met volle maan op 13 juni! De tijd waarin de gewassen snel groeien. Ook onkruid groeit snel en veel in deze tijd. Hoe is het met jouw “onkruid”? In deze tijd is het goed om je onkruid in de tuin maar ook je eigen “onkruid” te wieden en alert te blijven op je gewenste groei. Laat je wensen niet overwoekeren door bijzaken!!!

NEPAL

Mijn dochter Floride gaat in oktober een ideële stage lopen op een school in Nepal.

Om een deel van deze reis te bekostigen en natuurlijk de lokale economie van Nepal te ondersteunen gaat zij Nepalese sjaals verkopen.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als jullie allemaal een sjaal zouden afnemen!

Als je geïnteresseerd bent kan je een mail naar mij sturen, met kleur en formaat en aantal. Floride zal daar dan op reageren en vertellen hoe het verder gaat.

Alvast namens Floride en de stichting Sanumaya heel erg bedankt!

In de bijlage staat meer informatie over haar project en de sjaals en in de volgende link staat er meer informatie over dit prachtige project.

www.stichtingsanumaya.nl

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAANDEN

Ik heb voor deze bijzonder mooie tijd een engelenkaart getrokken uit de serie van Ambika Wouters. 
Haar boek het Orakel van de engelen geeft een overzicht van de engelen en hun hemelse en aardse functies.

De engel van KENNIS

Deze kaart is getrokken omdat hij je kan helpen bij het vinden en luisteren naar dat deel van jezelf dat altijd weet! Je kunt de engel van kennis aanroepen om je te leiden en te helpen bij de vergroting van het vermogen om van binnen te luisteren. De engel helpt je de toestand van je stemmingen en emoties te herkennen, en als we opnieuw een oud bandje afdraaien over hoe het leven zou moeten zijn, zal hij je aanmoedigen het versleten scenario te laten varen en het positieve en vreugdevolle te vinden. De engel van Kennis staat voor volledige helderheid zodat we de verwarring los mogen laten.

Maart / April 2014

Ik verbind me graag met de energie van de dag en de tijd van het jaar. Mee gaan met de energie die er is werkt altijd beter dan tegen de stroom in! Vandaar iets meer over de komende tijd.

Het carnavalsfeest staat weer voor de deur. De oorsprong van het carnavalsfeest kan gezocht woorden in voor- christelijke tijden. Op de grens van de winter naar het voorjaar moesten de boze geesten verjaagd worden zodat zij de ontwakende natuur geen schade konden toebrengen. De mensen trokken dan de meest afschrikwekkende kleren aan, zetten maskers op en verzamelden zich en maakten veel kabaal. In onze tijd geeft het de mens de gelegenheid uit het vaste patroon te stappen en als het ware in de huid van een ander te kruipen. Achter een beschermend masker kan men even lekker gek doen. Op Aswoensdag, veertig dagen voor Pasen, begint de vastentijd. Wellicht goed om zelf even uit je vaste patroon te stappen en een vasten periode in te lassen de komende tijd!

Om en nabij 21 maart valt de dag van de voorjaarsequinox. Daarmee begint volgens de kalender het voorjaar. De maand maart dankt haar naam vermoedelijk aan Mars, een van de populairste goden van de Romeinen. Mars is de god van de lente, vruchtbaarheid en zuivering, die waakte over de akkers en het vee.

De Romeinse godin Aprilis heeft april haar naam gegeven. Een andere verklaring is dat april komt van het Latijnse “apricus”(zonnig) of van “aperire” (openen). Dit refereert dan aan het openen en ontluiken van bloemen en bladeren. April is een soort overgangsmaand met winterse en zomerse trekjes. April doet wat hij wil!

20 en 21 april “vieren” we het paasfeest. Vanuit de christelijke traditie is Pasen het feest van de wederopstanding.

Met ieder feest in de kringloop van het jaar verbindt zich een bepaalde stemming, die sterk beïnvloed wordt door het jaargetijde waarin het feest wordt gevierd. In de tijd dat we paasfeest vieren, begint de natuur zich te openbaren. Gedurende de wintertijd zijn alle planten onder de aarde in diepe rust verborgen en met Pasen zien we overal in de natuur de nieuw leven. Het zoeken en vinden van de ontkiemende planten en bloemen in de natuur hoort net zo goed bij het paasfeest als het zoeken naar de paaseieren. De eieren en de paashaas die ze komt brengen, gelden als symbolen voor Pasen. Het ei gold in vroegere culturen als iets heiligs. In de verhalen zoals die bij veel volkeren zijn over geleverd wordt het ei gezien als symbool voor het ontkiemende leven, de schepping van de kosmos en de wereld. Wellicht een goed idee om voor Pasen eieren te schilderen met symbolen die voor jezelf een ander nieuw leven, nieuwe doelen of wensen uitbeelden.

DE ENERGIE VAN DE MAAN

De maan in deze tijd wordt de Eimaan genoemd. De Eimaan heeft als thema “zorg en bescherming”. Het is een magische tijd waarin je dankbaar mag zijn voor alles wat er groeit en mogelijk is, zowel buiten jezelf als in jezelf.

Op 30 maart is het nieuwe maan en op 15 april volle maan. De dag van de nieuwe en volle maan zijn goede dagen om te vasten. Tijdens nieuwe maan is de sapstroom bij planten, dieren en mensen naar binnen gericht. Door tijdens nieuwe maan vooral groente en fruitsappen te drinken geef je je lichaam rust en worden alle vitaminen en mineralen sneller opgenomen.

Tijdens de volle maan trekt de sapstroom aan de planten, dieren en mensen. Dit is een goed moment om vocht afdrijvende thee te drinken en veel zuiver water. In deze tijd kun je makkelijker los laten.

DE ENERGIE VAN DE MAGNETRON

Van Marianne, een reisgenote van mijn reis naar Peru, heb ik een prachtig artikel en “onderzetter” gekregen die ik graag met jullie wil delen.

We eten natuurlijk allemaal het liefst een vers bereide maaltijd maar soms kan een magnetron uitkomst bieden. Met de bijgevoegde graancirkel onder je magnetron is het eten uit de magnetron een stuk veiliger! Ik voeg het artikel als bijlage toe.

DE ENERGIE VAN DE MAYA ASTROLOGIE

Wil je je ook verbinden met de Maya energie van de dag, dan kun je op mijn website kijken. Er is een speciale button voor gemaakt. Als je daar op klikt ben je op de hoogte van de toon en het zegel van de dag.

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAANDEN

Ik heb voor deze mooie tijd een kaart getrokken uit de Engelen Tarot van Doreen Virtue. In deze kaartenset komt het oude prachtig samen met het nieuwe. De aloude kennis van de Tarot en de mooie liefdevolle kennis van de engelen verenigen zich in een prachtige kaartenset, waar de Aartsengelen de plaats in nemen van de grote Arcana kaarten van de Tarot.

De Hogepriesteres: Aartsengel Haniël.

Deze kaart is getrokken om je te laten zien dat de antwoorden die je zoekt te vinden zijn in je gevoelens en emoties.

Vertrouw je intuïtie en je natuurlijke vaardigheden! Neem de tijd om inzicht te vergaren.

Alles wat je mag weten zal je worden onthuld op het juiste moment.

Als een echte hogepriesteres zal Haniël optreden als je spirituele lerares en raadgeefster, die je helpt onderscheid te maken welke gevoelens en welke ideeën je als betrouwbaar kunt volgen.

EEN ENGEL OP JE PAD

Op15 februari heb ik samen met Laura Voogt van teken praktijk Turkoois een workshop gegeven waarin tekenen en engelen centraal staan. Het was een prachtige workshop met veel mooie engelen tekeningen en veel inzichten door de readingen. Aangezien er veel interesse voor deze workshop is, hebben we twee nieuwe data gepland. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.tekenpraktijkturkoois.com

Januari / Februari 2014

Allereerst allemaal een heel goed, gezond en liefdevol 2014!

We bevinden ons aan het eind van de 13 Heilige nachten. Deze nachten verbinden het oude jaar met het nieuwe en het kerstfeest met de dag waarop het feest van de driekoningen wordt gevierd (6 januari). Bijzondere gebeurtenissen, zoals dromen en bepaalde ontmoetingen gedurende de dertien heilige nachten werden als teken gezien voor wat zich in het komende jaar zal afspelen. In deze tijd staat het Universum extra open voor onze wensen. Het is dus goed elke dag even tijd uit te trekken om je wensen voor het komende jaar te formuleren, innerlijk kracht te verzamelen om het komende jaar welgemoed te beginnen.

De eerste volle maan na de winterzonnewende is op 16 januari en heet de maan van de Langste Nacht. Tijdens deze maan kun je de terugkeer van het licht vieren. Het is pas het begin, maar de zon zal vanaf dat moment ieder dag in sterkte toe nemen.

De deur naar een nieuwe cyclus is dan geopend. Het is een mooie aanleiding om tijdens de energie van deze volle maan stil te staan bij nieuwe ideeën, nieuwe doelen en mogelijkheden voor de komende tijd. Het is tijd om optimistisch te zijn en uitdagingen aan te gaan.

Omstreeks 20 januari beginnen volgens de oude boerentradities de sappen in de bomen weer te stromen en gaan de knoppen zwellen. De takken worden weer soepel en breken minder snel af. Dit betekent dat ook bij ons “de sappen weer mogen stromen”. De periode van stilstand en het naar binnen keren is dan weer voorbij en we kunnen weer in “actie” komen.

Het feest van Maria Lichtmis wordt op 2 februari gevierd. Het is het feest van het steeds sterker wordende daglicht. Let er maar op. Ik ben elke keer na 2 februari weer verrast door de enorme licht sprong. Met Maria Lichtmis sluiten we 40 dagen na de geboorte van Jezus, de vele lichtfeesten van de herfst en winter af.

De maand februari is volgens de kalender nog een echte wintermaand. Op 14 februari is het weer volle maan. Deze maan wordt de IJsmaan genoemd. De IJsmaan valt in de periode waarin we in de natuur vaak al de eerste tekenen van het naderende voorjaar vinden. Het sneeuwklokje steekt zijn kopje weer boven de grond uit. Het sneeuwkokje is het symbool van het vertrek van de winter en komst van de lente. Hier ligt de tijd om te bekijken wat je hart wil en waar je ambities liggen. Het is nog niet de tijd om plannen uit te voeren, maar wel om ze uit te diepen en een goede basis te geven.

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAAND

Ik heb voor deze maanden een orakel kaart uitgezocht uit de engelen Tarot. De Tarot bestaat al heel lang en bevat prachtige kennis. De combinatie met de engelen wijsheid maakt de kracht van deze kaarten nog mooier. Om een beeld te krijgen van wat het komende kalenderjaar gaat brengen, kun je de afzonderlijke getallen van dit jaar optellen. De uitkomst is 7: de Zegewagen. De energie van de Zegewagen komt overeenkomt met de energie van 2014.

DE ZEGEWAGEN: AARTSENGEL METATRON

Aartsengel Metatron kan je motivatie en je energie op een hoger plan brengen, zodat je je prioriteiten kunt leven. Metatron maakt gebruik van een heilig meetkundig model, de Merkaba, om de tijd te beïnvloeden, zodat jij je dromen onmiddellijk kunt realiseren. Je zult concretiseren waarvoor je hebt gekozen en je doelen realiseren. Zit het even tegen, vraag dan Aartsengel Metatron de komende tijd om hulp!

ENGELEN JAARKAART READINGEN

Je kunt het jaar ook goed beginnen door een engelen jaar reading. Een engelen jaar reading geeft je veel inzicht in je thema’s voor het komend jaar. Bij deze reading nodigen we de Engelen uit om net zoals bij een engelen kaart reading antwoorden en inzichten te geven op je vragen. Alleen gaan we bij een Jaar Reading specifiek in op wat de Engelen je willen vertellen over 2014. De Engelen zullen per maand advies geven en vertellen wat je zou kunnen verwachten.

We kunnen van tevoren een thema afspreken zoals: gezondheid, relatie, werk, spirituele groei of we laten het helemaal aan de Engelen over! Een engelen jaar reading is ook een heel goed idee na je verjaardag.

NIEUW: EEN ENGEL OP JE PAD

Voor 15 februari heb ik een nieuwe workshop gepland. De Piramide gaat samenwerken met teken praktijk Turkoois van Laura Voogt. Laura en ik gaan een dag workshop geven waarin tekenen en engelen centraal staan. Laura begeleidt het tekenen en ik geef engelenkaart readingen. Binnenkort meer informatie op www.tekenpraktijkturkoois.com

2013

De tijd van een aantal prachtige jaarfeesten breekt weer aan. Graag wil ik er een paar met jullie delen. Wellicht dat het je aanspreekt en je je er mee kunt verbinden.

Op 11 november is het de feestdag van Sint- Maarten, de ridder die de helft van zijn warme mantel aan een arme bedelaar gaf. Het Sint- Maartensfeest is een feest van offerbereidheid en van goedheid. We worden in onze hartenkrachten aangesproken. Gebruik de energie van 11-11 om je bewust te worden van je goedheid naar jezelf en naar anderen.

Op 17 november is het volle maan. Deze maan heet Bloedmaan of Offermaan vanwege de offers die werden gebracht om de goden te danken voor de oogst. Offer af en toe een oppervlakkige bezigheid op voor een mooi ritueel, een maanviering of meditatie. Door iets van jezelf weg te geven of te offeren, besteed je bewust meer aandacht aan het maken van een verbinding met het hogere, geestelijke of goddelijke.

Dan is het zondag 1 december 1ste advent. Het woord Advent komt uit het Latijn, van ‘adventus’, dat ‘komst’ betekent. Over welke komst hebben wij het dan? Het is de komst van het licht op aarde, waaraan de adventstijd vooraf gaat. Advent, tijd van hoopvolle verwachting, stilte, na de stormen van de herfst. Terwijl het buiten vroeg donker is, wordt het in de huiskamer iedere week lichter naarmate er één, twee, drie of vier kaarsen in de adventskrans branden.

Op vijf december vieren we sinterklaas. Sint Nicolaas was een bisschop uit Lycie in het Byzantijnse rijk. Hij deelde zijn rijkdom met de armen en werd daarom na zijn dood heilig verklaard. Sint Maarten en Sint Nicolaas vertonen een grote gelijkenis met de Germaanse oppergod Wodan: een lange baard, een lange mantel en een magisch paard als metgezel. Sint Nicolaas heeft nog meer overeenkomsten met Wodan. Wodan voerde met de wilde jacht een dodenleger aan. Die doden hadden een zwart gezicht. Als een storm raasden ze door de lucht en rammelden aan ramen en bonkten op deuren. Bovendien wist Wodan alles omdat zijn zwarte raven alles zagen en aan hem doorgaven. Sint Nicolaas heeft zijn “zwarte pieten” en zijn Grote boek.

Het Sinterklaasfeest is niet voor niets in deze weken voor de Kerst geplaatst. Door je in een ander te verdiepen ben je even niet zo met jezelf bezig. Je gaat bedenken of invoelen waar je die ander een plezier mee kunt doen. Het Sinterklaasfeest nodigt ons uit te delen. En wat brengt het gevoel van een mens het meest in beweging? Humor! Met een grapje en een plagerijtje (surprises en gedichtjes) maak je een ander mens vrolijk. Je wijst hem of haar ook op een speelse wijze op zijn of haar “verbeterpunten”, zoals we tegenwoordig zouden zeggen. Zo kun je ook datgene wat nog tussen mensen “hangt” opschonen. En met een vrolijk, opgeschoond hart kun je in jezelf de weg bereiden voor dat wat nog komen gaat, het beeld van Christus onder de mensen. Wij vieren dat met Kerstmis: het grote licht komt naar ons toe, zodat wij ons er aan kunnen laven en het in ons kan groeien. Sinterklaas maakt de verbinding tussen “hemel” en “aarde” voor ons: hij rijdt op de daken (hij is dus dichter bij de hemel dan bij de aarde), hij gooit pakjes door de schoorsteen (de symbolische verbinding tussen hemel en aarde), die pakjes komen in onze schoen (datgene waarmee wij ons op aarde voortbewegen), de wortel in de schoen staat symbool voor het feit dat mensen vroeger iets wilden offeren aan de Goden om hen tevreden te houden. Ik hoop van harte dat jullie op een mooie manier dit feest kunnen vieren!

Op 17 december is het weer volle maan: de boommaan. Dit heeft te maken met het feit dat de groenblijvende bomen in deze tijd een bijzondere plek innemen. In de natuur is niet veel leven meer te vinden en de groene bomen werden gezien als symbool van onsterfelijkheid, als voedende levenskracht omdat ze de groei naar een groter bewustzijn en de vernieuwing van het leven symboliseren. In deze tijd van het jaar kom je makkelijker in aanraking met je eigen wortels en bron. Door je te verbinden met je eigen energie die diep in je zit, kun je bepalen waar je naar toe wilt.

Advent: een nieuwe tijd breekt aan, vol verwachting wordt uitgezien naar de tijd die komen gaat. Op 1 december begin ik weer met het opbouwen van de kerststal, de eerste week de mineralen, de tweede week de planten, de derde week de dieren en de laatste week de mens. En iedere week steek ik een kaarsje meer aan in de adventskrans. Dit alles ter voorbereiding van de komst van het licht!

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAAND

Ik heb voor deze maand een kaart getrokken uit de Aartsengelen serie en hoop dat jullie wat kunnen met deze engelen wijsheid.

Aartsengel Jophiel:

Jophiels naam betekent “Goddelijke schoonheid.

Zij ziet in alles en iedereen de schoonheid en helpt jou om hetzelfde te doen. De boodschap van Jophiel voor de komende twee maanden is: Ga naar buiten!

Contact maken met de natuur helpt je om in deze drukke tijden je eigen ritme in evenwicht te brengen met de hartslag van het universum. Op deze manier zal je natuurlijke timing steeds groter worden zodat je altijd op de juiste tijd op de juiste plaats bent! Je kunt haar ook aanroepen om je tijdsschema wat rustiger te maken!

TENEN LEZEN

Het bestuur van de stichting Fudare heeft besloten per 1 januari 2014 de cursuskosten te verhogen. De cursuskosten voor een cursus Elementair Tenen Lezen bedragen nu € 225,- en zullen vanaf januari € 275,- bedragen. Het erkende traject zal € 200,- gaan kosten in het nieuwe jaar. Heb je het voor nemen om een cursus elementair tenen lezen te volgen, bestaat nu nog eenmalig de mogelijkheid dit te doen voor de “oude” prijs. Op 16 en 30 november geef ik de cursus elementair tenen lezen. Ook geef ik op 27 november een verdiepingsdag voor elementair tenen lezers, om de kennis weer op te frissen en uit te breiden.

ENGELEN JAARKAART READINGEN

Je kunt het jaar ook mooi afsluiten en goed beginnen door een engelen jaar reading. De komende maanden geef ik weer ENGELEN JAARREADINGEN. Dit geeft je veel inzicht in het volgend jaar. Bij een Engelen Jaar Reading nodigen we de Engelen uit om net zoals bij een engelen kaart reading antwoorden en inzichten te geven op je vragen. Alleen gaan we bij een Jaar Reading specifiek in op wat de Engelen je willen vertellen over 2014. De Engelen zullen per maand advies geven en vertellen wat je zou kunnen verwachten.

HERFST

Het is alweer september dus de hoogste tijd voor de nieuwsbrief. Er is weer veel aan de hand in het universum……

Op 19 september is het volle maan. Deze maan wordt ook wel de Oogstmaan genoemd. In deze tijd komt de Maan al op als de Zon ondergaat, zodat er langer op het land kan worden gewerkt om de oogst binnen te halen. Hier aan dankt de Oogstmaan haar naam.

De tweede grote oogst wordt binnen gehaald. Hier is de natuur naar toe gegroeid. Dit is ook de tijd om in gedachten terug te gaan naar het afgelopen seizoen van groei en bloei van jezelf. Zo kun je zien wat je bereikt hebt en wat je wilt bewaren uit deze periode. Kijk naar wat je succesvol hebt neergezet en wat jij nu kunt oogsten. Als het goed is valt er iets te vieren in deze tijd!

Na het afronden van de oogstperiode komt ook een tijd van afscheid nemen van het licht van de zomerzon. Net als in de natuur is het goed als wij bepaalde dingen loslaten om de komende donkere tijd door te komen. Dit kan letterlijk betekenen je huis opruimen en wegdoen wat overbodig is, maar het kan ook betekenen het loslaten van oude denkwijzen om tot nieuwe inzichten te komen.

Dit proces wordt vanuit de natuur ondersteund door de herfsttijd. Astronomisch gezien start de herfst op het moment dat de dag en nacht even lang zijn. Rond 22 september staat de Zon loodrecht boven de evenaar en zorgt voor een perfecte balans tussen licht en donker. Na deze herfstequinox verschuift de balans naar de donkere kant. Equinoxen zijn een goede tijd om stil te staan bij de balans in jezelf. Voor het herfstpunt is er vaak een chaotische tijd voelbaar omdat er een verandering plaats vindt van het lichte van de zomerperiode naar de donkerte van de aankomende tijd. Herfst is een tijd om stil te staan bij die tegenpolen en deze te verzoenen. Door te leven vanuit je hart kun je meer rust en evenwicht ervaren. Het hart laat ons eenheid voelen in plaats van polariteit. Leven vanuit je hart heft tegenstellingen op.

In deze tijd trekt Aartsengel Michael ten strijde om de draak van de duisternis te verslaan. Op 29 september is de feestdag van Michael. Michael is één van de Aartsengelen en de overwinnaar van de draak. Deze draak is te vergelijken met ons verstandelijke denken. Vraag Michael om je te bevrijden van je angsten. Hij zal je graag helpen oude angsten los te laten!

In oktober gaan we ons nog meer voorbereiden op de wintertijd. Na de vruchtbaarheid, rijping en overvloed zullen de komende maanden in het teken van rust staan. Het is de tijd van introspectie en verborgen activiteit. In de natuur speelt het proces van vergaan: bladeren vallen en verteren, paddenstoelen en schimmels verschijnen. De krachten van de onderwereld worden zichtbaar en nemen toe. Doe onderzoek naar je eigen binnen wereld. Net als het zaad onder de grond wacht tot het weer de juiste tijd is om op te komen, kun jij nu jezelf de tijd geven om iets nieuws in jezelf te laten groeien.

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAANDEN

Ik heb voor deze tijd natuurlijk een engelenkaart getrokken van Aartsengel Michael

De aartsengelen zijn grootmoedige en machtige engelen die belangstellend de bewoners van de aarde volgen. Michael is de engel die de gevolgen van angst verwijdert, jou en je dierbare naasten beschermt. Als je overweegt om dingen in je leven te veranderen, vraag dan Michael om begeleiding en hulp om dit zonder angst uit te voeren. Michael kan je ook behulpzaam zijn om je levensdoel te vinden en hij kan je vertellen welke stappen je mag nemen op je spirituele pad of je carrière.

Alweer juli. Wat gaat de tijd toch snel. Ik ben alweer een tijd terug van mijn prachtige reis naar Peru en Bolivia. En nog steeds niet helemaal “geland’. Ik heb daar diverse kracht en prachtplaatsen bezocht en de prachtige vrouwelijk energie mogen ervaren. Dit draag ik nog steeds bij me en ben erg blij dat ik dat nu hier mag doorgeven.

Ook hier is de vrouwelijke energie toegenomen en je merkt duidelijk dat het nog niet geïntegreerd is. Veel mensen zijn uit balans en merken veel onrust in hun leven. In het voorjaar zijn er veel plannen gemaakt maar het lukt niet om ze om te zetten in daadkracht (de mannelijke energie). Het stroomt allemaal nog niet volledig…..

We bevinden ons weer in een bijzonder tijd. Volgens de Maya kalender nadert het einde van het jaar. Woensdag 24 juli is het de laatste dag van het jaar, donderdag de dag buiten de tijd. Op 26 juli is het nieuwjaarsdag! De eerste dag van het nieuwe jaar in de Maya kalender. Het jaar van het Gele zaad. De energie van dit nieuwe jaar heeft als basis Harmonie en Vruchtbaarheid. Geel zaad is het zaad dat in de aarde ligt tot het het juiste moment is om te ontkiemen en te groeien. Het is belangrijk in deze tijd stil te staan wat jij gezaaid hebt en wilt oogsten. Geel is de kleur van verbinden, samen, opbloeien en afmaken. Laten we er samen een mooi jaar van maken vol groei en bloei!

HET RITME VAN HET JAAR

We hebben 21 juni, de zonnewende en 24 juni, de dag van Sint- Jan alweer achterons. Op 24 juni wordt de geboorte van Johannes de Doper herdacht. Er is een oud gezegde dat luidt: “met Sint Jan draait het blad zich om”. Na deze dag treedt een langzame verandering op in de natuur. De grote uitademing van Moeder Aarde verandert in een grote inademing en dat geeft veel onrust. De sapstromen gaan weer naar binnen en de natuur is over het hoogtepunt heen. Het is de periode van rijping zodat straks vanaf augustus weer geoogst kan worden. Neem zelf ook in deze vakantie periode de tijd om je plannen , ideeën en wensen te laten rijpen zodat je in het najaar kunt gaan oogsten.

Let op de prachtige warme en heldere zomernachten eens extra op het langzaam opglanzen van de sterren en van de maan. Maandag de 22ste is het weer volle maan. In de eerste helft van augustus bevindt de aarde zich in een stroom van meteorieten. Dan kunnen we ’s avonds regelmatig vallende sterren ontdekken. Volgens een oud gezegde mag degene die een vallende ster ziet een wens doen!

DIGITAAL TIJDSCHRIFT

Een reisgenoot van mij maakt een prachtig digitaal tijschrift. Die informatie wil ik graag met jullie delen. Er staat ook een verslag van haar in over Peru en een paar foto’s van onze reis.

http://www.emagcloud.com/wizard/nu1juni2013/index.html

DE ORAKEL KAART VAN DEZE MAANDEN

Ik heb voor deze bijzonder mooie tijd een engelenkaart getrokken uit de Engelen Tarot. In deze kaartenset komt het oude prachtig samen met het nieuwe. De aloude kennis van de Tarot en de mooie liefdevolle kennis van de engelen verenigen zich in een prachtige kaartenset, waar de Aartsengelen de plaats in nemen van de grote Arcana kaarten van de Tarot.

Deze kaart geeft aan dat de antwoorden die je zoekt te vinden zijn in je gevoelens en emoties. Het is niet nodig hals over kop tot actie over te gaan. Neem in plaats daarvan tijd om meer inzicht te vergaren, omdat de dingen misschien niet zijn hoe ze er aan de buitenkant uitzien. Trek je even terug uit de drukte van het dagelijkse leven en vraag je engelen en gidsen om leiding.

NIEUWE WEBSITE

Mijn huidige website is nog steeds mooi maar klopt niet meer met mijn huidige energie en daarom is er een nieuwe website in de maak. De website in bijna klaar en hij gaat, hoe kan het ook anders, op vrijdag de 26ste online.

PLANNING

Regelmatig geef ik op zaterdagmiddag bij Mystiek, engelenkaart readingen. Ik zit daar weer op 26 juli, 9 en 23 augustus van 13.00 to 17.00 uur.

Op 14 september is de opendag bij Groene Tara. Ik ga daar een korte workshop voetreflexologie geven. Vlak voor die tijd staat het volledige programma op de website van Groene Tara. www.groenetara.nl

Ik heb voor het najaar weer een nieuwe planning gemaakt voor diverse cursussen en workshops

12 oktober: workshop voetreflexologie

16 en 30 november: Elementair Tenen Lezen

23 november: werken met de engelen in je dagelijkse leven.

Voor meer informatie over de workshops kun je kijken op mijn website: www.depiramide.com

Ik heb dit najaar niet zoveel workshops gepland omdat ik sinds kort docent voetrefexologie ben bij de Bond van Europese Reflexologen en daar regelmatig les geef tijdens de voetreflexopleiding. Mocht je graag een andere workshop bij mij willen volgen, neem dan contact met mij op. Er is dan altijd wel iets te regelen.

De schoolvakanties zijn ook in onze regio weer aangebroken. Een goede tijd om even rust te nemen en te bezinnen. Ik hoop dat je veel rust en inzicht mag hebben de komende tijd.

Lieve engelen groet Margot van Doggenaar

Tenen Lezen enthousiast geaccepteerd door opvoeders in China

Het lezen van tenen werd begin november door Imre Somogyi met groot succes in Beijing , China geïntroduceerd.

Met deze biometrische methode kan de aanleg, het talent, het karakter en gedrag van kinderen worden geanalyseerd aan de hand van de eigenschappen van tenen en teennagels.

Vooral de belangstelling van opvoeders (leraren en psychologen) was overweldigend.
De presentatie van het boek over het lezen van baby- en kindertenen dat speciaal voor de Aziatische markt werd geschreven werd gepresenteerd in het grootste Çhildren & Youth’s Activities Center’ in Beijing. Daarbij waren ook geïnteresseerde Psychologen uit Hong Kong aanwezig die de methode in hun centrum voor kinderen met opvoedings- en leermoeilijkheden gaan introduceren.

Op de foto van links naar rechts: Boudewijn Heeren (Inpirees-uitgever), Irene Tjang (Psychologe the Hong Kong) Imre Somogyi (Auteur) Tony Zhou (Inspirees) en Fritz Pang (Onderwijs Psycholoog Hong Kong)

Het voorwoord van Ferri SOMOGYI uit het Nederlandse boek ‘Tenen Lezen , de verdieping’, is gebruikt voor de introductie van het Chinese boek. Ferri onderstreept daarin dat het lezen van zijn tenen door zijn ouders voor hem mogelijkheden heeft geschapen om zich evenwichtig en maximaal te ontwikkelen.

Certificaten

Ik heb mijn certificering voor het Gevorderd Praktiserend Engelen Expert® gehaald. Dit geeft een belangrijke uitbreiding van mijn mogelijkheden om mensen te helpen. Je kunt nu ook bij mij terecht voor een uitgebreide engelenkaart reading, een aura reading een medium reading en een karma healing.
Ook heb ik mijn twee jaarlijkse beroepstoets voor de voetreflexologie weer gehaald. Dit betekent weer twee jaar op de beroepsledenlijst van de BER en bij zo’n 15 verzekeringsmaatschappijen voor een vergoeding van het consult!
Hier ben ik natuurlijk erg blij mee!

Op de radio

Aurora is een programma op Radio Capelle dat aandacht besteed aan alternatieve geneeswijzen. Op 19 februari was ik er te gast om te vertellen over Tenen lezen. Klik hier om de uitzending te beluisteren. Op 15 mei vertelde ik over Egyptian healing, klik hier. En op 22 mei was het onderwerp Integrated Energy Therapy, klik hier.

Extra cursus Werken met de engelen in je dagelijkse leven

Wegens succes van de vorige cursus en de vraag om een nieuwe cursus heb ik een nieuwe datum gepland voor de cursus Werken met de engelen in je dagelijkse leven. Op 26 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur, Ik geef deze cursus in Groene Tara in Krimpen aan de IJssel.

Zorgverzekeraars

Onderstaande zorgverzekeraars hebben de Bond voor Europese Reflexologen opgenomen in het overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen:

De Amersfoortse
Avéro Achmea
Aevitae Achmea
CZ
Delta Lloyd
Ditzo
Interpolis
OHRA
ONVZ
PNO ziektekosten
Promovendum
VvAA
Zilveren Kruis Achmea

Let op: De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat de je bij bovenstaande maatschappij hebt afgesloten.

Cursussen/workshops

Ik geef verschillende workshops en cursussen. Bij Cursussen/workshops vind je beschrijvingen en een overzicht van de data. De tarieven vind je bij Tarieven en contac

Praktiserend engelen expert®
In juli heb ik, na veel cursussen en heel veel opdrachten, mijn certificaat PRAKTISEREND ENGELEN EXPERT®. gehaald. Ik heb de opleiding gevolgd bij Annelies Hoornik in Capelle aan de IJssel www.engelencursus.nl 

Master instructor IET®

In juni heb ik de master instructor cursus IET gevolg en ik ben nu 
Master Instructor IET®. Dit betekent dat ik nu ook de workshops: Basic, Intermediate en Advanced Integrated Energy Therapy mag geven!
De grondleggen van de IET Stevan Thayer was over gekomen uit Amerika en verzorgde samen met Annelies Hoornik de opleiding.

Egyptereis

In november 2011 heb ik een prachtige reis gemaakt naar Egypte. We hebben die reis een dagboek bij gehouden. Hieronder vind je het verslag van deze bijzondere reis.

Visioen van Egyptereis
Geschreven door Carla – zaterdag, 05 november 2011 09:08

Binnenkort reis ik met een groep mensen af voor een spirituele reis naar Egypte. Enkele jaren geleden kreeg ik een visioen door bij de Walvis-workshop van Jhadten Jewall en ook n.a.v. zijn soulreading, dat ik 11.11.11 in Egypte moest zijn. Dat was even naar de achtergrond verdwenen maar met regelmaat kwam het terug. En daarbij -in het kort- het verhaal dat mijn leven nu, te maken heeft met een leven, lang geleden in Egypte alwaar ik destijds een hologram/code (zie afbeelding) heb geplaatst wat nu geopend mag worden en er een nieuwe te plaatsen voor de toekomst. De beelden die daarbij horen zijn de trappen van Sakkara. Dus besloot ik om op 11.11.11 daar te zijn. Toen ik erover vertelde waren er verschillenden die mee wilden gaan. En zo is er slechts enkele weken geleden definitief besloten dit gevoel te volgen.

Inmiddels zijn we met een groep van 6 vrouwen en 1 man, hebben vluchten en hotels geboekt en hebben we een aantal plekken vastgelegd die we willen bezoeken. We vertrekken 8 nov. van Amsterdam naar Caïro (Hotel Oasis-Gizeh) waar we t/m 12 november verblijven en dan doorvliegen naar Luxor (hotel Sofitel – Karnak) waar we t/m 17 november verblijven.

Het enige wat voor ons vastligt is 11-11-11; op die dag willen we ‘s morgens in Sakkara zijn en ‘s middags ontmoeten we bij de Sfinx in Gizeh een andere groep waarmee we vanaf 15.30 uur in de Grote Piramide samen mogen mediteren.

Ik krijg vele verzoeken van mensen die ons willen volgen en op 11.11.11 zich met ons willen verbinden daarom vinden jullie hieronder het reisschema van onze groep. Tip: In Egypte is het overigens 1 uur later als in Nederland.

Omdat ik me een leven zonder de MAYA-kalender niet meer kan indenken heb ik ook deze toegevoegd in het reisschema en natuurlijk ook de groepsenergie uitgerekend.

DAG 1 – 8 november – 7. Blauwe Storm (D) – 11. Blauwe Aap (KL) – 9. Blauwe Adelaar (K)

Vertrek van luchthaven Schiphol rond 15:00u met bestemming Cairo. Verwachte aankomst rond 20:30u locale Egyptische tijd. Vandaar vertrekken wij naar ons eerste Hotel Oasis in Gizeh.

DAG 2 – 9 november – 8. Gele Zon (D) – 12. Gele Mens (KL) – 10. Gele Krijger (K)

Na ons ontbijt worden we door een gids begeleidt naar het Egyptische museum en daarna bezoeken we de fantastische Citadel en sluiten we af in het bruisende Khan el Khalili.

DAG 3 – 10 november – 9. Rode Draak (D) – 13. Rode Hemelwandelaar (KL) – 11. Rode Aarde (K)

Vandaag gaan we kennis maken met religieus Cairo, onze gids leidt ons rond in Oud Cairo, we bezoeken het Koptisch museum en de Sultan Hassan moskee. s’Avonds maken we een dinner cruise; de eerste kennismaking met Cairo en de Nijl.

DAG 4 – 11 november – 10. Witte Wind (D) – 1. Witte Tovenaar (KL) – 12. Witte Spiegel (K)

Vandaag toch wel een spannende dag, onze gids staat de gehele dag tot onze beschikking en we laten ons leiden door de energie van de dag. We staan in ieder geval ‘s morgens om 11.11 uur op de 11 treden van de Trappen in Sakkara’ om het hologram te openen en dan ‘s middags om 15.00 uur bij de Sfinx waarna we om 15.30 uur met een andere groep in de Grote Piramide 2 uur alleen mogen mediteren etc.

DAG 5 – 12 november -11. Blauwe Nacht (D) – 2. Blauwe Adelaar (KL) – 13. Blauwe Storm (K)

Vandaag reizen we naar Luxor en zullen we ’s avonds worden per koets opgepikt worden en bezoeken we de locale markt.

DAG 6 – 13 november – 12. Geel Zaad (D) – 3. Gele Krijger (KL) – 1. Gele Zon (K)

Via andere zijn we in contact gekomen met een in Abydos wonende Nederlandse vrouw/Kristalhealer. Samen met haar en een Egyptische Ancient Healer zullen we in de tempel aldaar de nieuwe Spiraalcode te plaatsen.

DAG 7 – 14 november – 13. Rode Slang (D) – 4. Rode Aarde (KL) – 2. Rode Draak (K)

Vanmorgen brengen we een bezoek aan de Westoever van Luxor; Hatsjepsoet temple, Vallei der Koningen, Kolossen van Memnon en zullen we s’avonds een klank-en lichtspel bij Karnak te bewonderen.

DAG 8 -15 november – 1. Witte Wereldoverbrugger (D) – 5. Witte Spiegel (KL) – 3. Witte Wind (K)

Vandaag ontdekken we de Oostbank en bezoeken we de Tempel van Luxor en Karnak bij daglicht. ’s Avonds maken we een heerlijke Felucca uitstap.

DAG 9 -16 november -2. Blauwe Hand (D)– 6. Blauwe Storm (KL) – 4. Blauwe Nacht (K)

Vandaag bezoeken we de laatste tempels van onze reis namelijk de temels van Komombo en Edfoe

DAG 10 -17 november – 3. Gele Ster (D) – 7. Gele Zon (KL) – 5. Geel Zaad (K)

Aan al het moois komt een einde en vandaag zullen we rond 14:00u landen in Amsterdam en nemen we een bijzondere ervaring mee die we aan velen zullen vertellen.

Energie van de groep:

Dreamspell : KIN 225 = 4. Rode Slang / +1 KIN 232 = 11. Gele Mens

Klassieke: KIN 67 = 2. Blauwe Hand / +1 KIN 74 = 9. Witte Tovenaar

Kosmische: KIN 57 = 5. Rode Aarde / +1 KIN 64 = 12. Geel Zaad

Naast ons reisschema willen we ook onze ervaringen in Egypte met jullie delen tijdens onze Pelgrimage en omdat we weten dat we niet alleen gaan kunnen jullie ons via deze website blijven volgen. We zullen regelmatig onze ervaringen/verhalen op de site zetten. Het is mooi om te weten dat we zoveel support krijgen. Fijn dat jullie ons willen ondersteunen. Hartelijk dank daarvoor.

Hartengroet,
Carla

Eerste dag

Geschreven door Annette & Margot – dinsdag, 08 november 2011 00:00
8 november 2011: 7. Blauwe Storm (D) – 11. Blauwe Aap (KL) – 9. Blauwe Adelaar (K)

De Dag van het Grensgeval – Meditatie: Slaap lekker in het donker en wordt wakker zodra het licht is

Exact om 3 uur zijn we opgestegen, wat volgens de Egyptenaar die naast ons zat uitzonderlijk was. In een walm van WC eend stond onze gids ons al voor de douane op te wachten en konden we direct ons visum regelen. Door gelijk aan te komen met het voetbalelftal van Atletico Madrid, werden we met flitsende camera’s in Cairo ontvangen. In een 50 persoons luxe touringcar werden wij met zijn zevenen door drie man opgehaald en naar ons hotel gebracht.

Tweede dag

Geschreven door Annette & Margot – woensdag, 09 november 2011 00:00
9 november 2011: 8. Gele Zon (D) – 12. Gele Mens (KL) – 10. Gele Krijger (K)

De Dag van Aardse Verlokking – Meditatie: Je overgeven aan verleiding, brengt vele grote uitdagingen met zich mee

Onze gids Mohammed heeft ons om 8:30 uur opgehaald met diezelfde luxe bus en we hebben voor het eerst kennis gemaakt met Cairo bij daglicht. Mohammed gaf ons als eerste een korte taalles Laa Shukan, wat: “Nee Dankjewel” betekend. Hier hebben we erg veel aan in deze stad. Mohammed kwam gelijk met een aantal feiten cq. weetjes:

– In Cairo is iederdag enorm veel file, behalve op vrijdag i.v.m. Gebedsdag

– Er zijn slechts 18 stoplichten in Cairo

– Er rijden 71.000 taxi’s en 4 miljoen auto’s

– Er zijn geen verkeersregels, dit ervaren wij ook elke dag als we in de bus zitten

– Egypte heeft 83 miljoen inwoners, waarvan er 23 miljoen in Cairo wonen

– 10 miljoen mannen heten Mohammed; de rest heet Ahmed

– de vrouwen heten Fatima of Leila

We zijn naar de citadel of Salah- al Din geweest en hebben de Mohammed Ali moskee bezocht. De mooiste van de 20.000 moskeen in Cairo. Daarna hebben we het Egyptisch museum bezocht vlakbij het Tahrirplein. Het plein waar de revolutie begon (onze Egyptische gids die goed Nederlands spreekt noemt dit: revolatie). Ook waren wij erg onder de indruk van het finaal uitgebrande pand van de (ex)partij van Mubarak.

Het Egyptische museum heeft ons geraakt. We zagen de overblijfselen van de piramides en tempels uit Egypte. We verbaasden ons dat iets wat zo oud is zomaar aan te raken is. Realiseren ze zich daar wel hoe bijzonder deze overblijfselen zijn? Bij het naar binnen gaan in de ruimte waar een beeld Rahotep en zijn vrouw Nefert staat werd Carla enorm geraakt door de herkenning. Annette, Patricia en Paula blijven maar door een zuilengang lopen vanwege de verandering van energie op de die plek. Het leek op een soort Hemelpoort, een stap naar iets nieuws. De schatten van Totanchamon waren wel afgedekt en bevonden zich in een afgesloten ruimte en hebben veel indruk gemaakt. De sarcofaag van hem geïmponeerd vanwege de prachtige afbeelding van Isis uitgewerkt in bladgoud. Onze tenenlezers Jampie en Margot vielen op dat de tenen van de farao’s, lang en recht waren, wat een goed teken is.

Ook hebben we kennis gemaakt met de Egyptische keuken van een restaurant aan de Nijl. Daarna hebben we onze eerste taalles toegepast op de Khan A Khallili bazaar. We hebben niets gekocht: “Laa Shukan”. Bijgestaan door het imposante postuur van Piet, konden de dames vrij bewegen onder de jaloerse blikken van veel verwonderde Egyptenaren. Moe maar voldaan gingen we slapen.

Derde Dag

Geschreven door Annette & Margot – donderdag, 10 november 2011 00:00
10 november 2011: 9. Rode Draak (D) – 13. Rode Hemelwandelaar (KL) – 11. Rode Aarde (K)

De Dag van Metamorfose – Meditatie: Planten draaien zich heel langzaam, maar onverbiddelijk, naar de Zon toe

9.15 vertrek in een veel kleinere bus! Wel met een super vrolijke chauffeur die morgen gaat trouwen, nadat negen dagen geleden zijn vrouw is overleden. Al slalommend heeft hij ons door al het chaotische verkeer gereden. Zingend, zwaaiend, gebarenmakend kwamen we uiteindelijk bij de Sultan Hassan moskee. Jawel, weer een moskee dus: schoenen uit, sjaaltje om, Jampie vanwege opwaaiende zomerrok in traditionele kledij. Deze moskee werd door onze gids de piramiden onder de moskeeën genoemd. In 2009 is deze moskee door president Obama bezocht. Vandaar de vrij nieuwe vloerbedekking. In deze moskee werden 1200 Iman’s opgeleid. We kregen een demonstratie van het oproepen tot het gebed “Alla Akbar”.

Hierna alweer een moskee dus schoenen uit, sjaal om enz en weer een fooi voor de schoenen oppasser. Hier bleek ook nog het graf van de Sjah van Perzie te zijn

Vervolgens via 8 km lange piramidestraat naar het Koptisch museum. De christelijke – orthodoxe energie – de energie voelde veel lichter en de sfeer is er volledig anders dan in de Moskee. Veel Anken, kruizen, symbolen en veel andere bezienswaardigheden. Dat waren wij ………… ook voor de Egyptische mensen.

Toen richting de Koptische wijk, dit is overigens een ondergronds stadje, waar nog maar 10 oude Koptische gezinnen wonen. Hier ook de Abu Serja kerk bezocht waar de heilige familie ( Jozef, Maria en Jezus), volgens zeggen 1 week woonde. Piet werd lastig gevallen door 3 Egyptische schoonheden (volgens Piet gewoon Pubers) die met hem op de foto wilde. In de middag hebben wij onze laatste voorbereidingen gedaan voor 11-11-11, aan het zwembad.

Om 18:00 uur gaan we met dezelfde vrolijke chauffeur op naar de Nijl Cruise. We hebben ons heerlijk vermaakt met o.a. een buikdanseres, volle maan en de nieuwe schippers Peppie (Carla). Opnieuw met die vrolijke chauffeur terug naar het hotel, die eigenlijk zijn vrijgezellendag vierde, door het bruisende, gezellige Cairo naar het Hotel.

Vierde Dag

Geschreven door Annette & Margot 
vrijdag, 11 november 2011 00:00
11 november 2011: 10. Witte Wind (D) – 1. Witte Tovenaar (KL) – 12. Witte Spiegel (K)

De Dag van het Ondergrondse – Meditatie: Blinde adoratie en loyaliteit maken geel deel uit van werkelijke spiritualiteit

Vandaag 11-11-11! Voor ons DE DAG!!!!!!!!!!!!!!! Zoals elke dag beginnen we de dag door te nemen met de Maya kalender en de dag orakel. Tevens trekken we elke dag de Engelen Orakel kaarten.

Voor 11-11-11 gaf dit het volgende mooie beeld:

– Herinner je wie je werkelijk bent; Aartsengel Michael: je bent een bijzonder geliefd en creatief kind van God. Je bent Liefde
– Roep je Goddelijke kracht aan; Aartsengel Raziel: Gebruik je Goddelijke kracht en neem je voor gelukzaligheid te manifesteren.
– Vrede; Aartsengel Chamuel: Vrede ontstaat pas dan als je inziet dat alleen liefde echt is.

– Je bent beschermd
– Geef niet op
– Er vindt een grote verandering plaats
– Overvloed
Gezien de strekking van de kaarten beloofde het een bijzondere en uitdagende dag te worden. Maar dat wisten we natuurlijk al………..

Om 7.30 uur gingen we bij het hotel weg en om 7.45 uur stonden we stil voor een wegafzetting. Onze gids vertelde ons dat de Piramides dicht zijn vanwege (on)veiligheid. Het gerucht ging dat mediterende groepen op 11-11-11 kwade bedoelingen zouden hebben (zie http://www.nu.nl/ 12 november). Vandaar dat het ministerie van Toerisme besloten had de Piramides te sluiten……
Wij zijn vol vertrouwen gebleven en hebben de Engelen gevraagd ” het ” voor ons te regelen. Binnen enkele minuten kwam een verbaasde gids met het bericht: ” The Piramides” are open” ….. ( Engelen Bedankt!)

We hadden eerst een bezoek aan Memphis gepland op het programma staan. Een verademing om van het drukke, stoffige Cairo naar het platteland te gaan. De zon weerkaatste op de weg. ” we rijden op een verlicht pad!” Op de route naar Memphis kwamen we zelden auto’s tegen. Het belangrijkste vervoermiddel daar is een ezel! Ook zagen we een man lopen met 3 koeien. Volgens Mohammed onze gids: ” een rijke man” Memphis is de eerste hoofdstad van Egypte. Er wonen nu 5000 mensen.

We hebben daar de tempel van Ramses II bezocht. Waar Annette in een lijn met Ramses II ging staan en contact maakte met die oude energie. Na deze ervaring maakte ze een foto waarop duidelijk de energievortex te zien is! Dit was achteraf voor Annette de bevestiging dat er echt sprake is geweest van contact.

Hierna vervolgden we onze reis naar Sakkara. Het doel van onze reis is om op 11-11-11 om 11.11 uur, terwijl de nieuwe poorten van energie worden geopend, een hologram te openen op de 11 trappen bij de Sakkara Piramide. 
Ter plekke aangekomen werden we er door een andere groep op gewezen dat we weg gestuurd zouden worden als we om 11.11 uur daar zouden staan. We werden weer geconfronteerd met negativiteit en hebben dit wederom omgezet in vertrouwen. We hebben ons plan toch in alle rust kunnen uitvoeren!
We hebben in 7 stappen het hologram opgebouwd en verbonden met de door Puck geschilderde sjaal. Om 11 voor 11 starten we de ceremonie. Na elkaar gingen we met een deel van het hologram de 7 trappen op. Om 11.11 was het hologram geopend en kwam de ontlading en de opening van de energie poorten tegelijkertijd! Hierdoor was een enorme explosie van energie te zien en te voelen!

De bekrachtiging vond daarna bij ieder van ons plaats door met de sjaal opnieuw de 7 treden te betreden.
Ons hologram werd herkend door de leidster van een Engelse groep. Zij waren hier voor een gelijksoortige ceremonie en hadden nagenoeg hetzelfde hologram.

Tenslotte hebben we ons samengevoegd met deze groep en zelfs de aanwezige Egyptenaren deden met ons mee, waardoor een nieuwe brug werd geslecht…….

Na deze overweldigende ervaring zij we in een razend snel tempo gaan lunchen, om op tijd te zijn voor de vervroegde meditatie om 1 uur in de grote piramide van Gizeh. Helaas ging deze als nog niet door omdat deze toch gesloten bleek te zijn. Plan gewijzigd en eerst de kleine piramide bezocht (het Kind / Kosmische Telling).

Als of het allemaal nog niet voldoende was brachten we als laatste een bezoek aan de Sfinx, om ons 2de deel van de missie te volbrengen: nl. De code van de walvis staart te activeren.
Direct bij binnenkomst volgden we een impuls en ging een aantal van ons de DNA streng lopen. Veel Egyptische kinderen liepen lachend met ons mee. 
Niet lang daarna, direct na de oproep van de Imam, werden we gedwongen te vertrekken: ” Sfinx closed”! Opnieuw werden we geconfronteerd met enorm veel negativiteit, en bleven we in onze kracht. Wel gaan we nog snel in ” toon” staan naast de Sfinx. Binnen de ontstane chaos omdat iedereen weg moest, zorgden wij voor enorm veel rust voor ons zelf en de omgeving.

Eenmaal buiten het Sfinx complex, hebben wij een rustige plek gevonden om de code te activeren.
Als afsluiting hebben we bewust de stap gezet naar de nieuwe tijd. Ook toen werden we ons veel gewaar: helder worden van de atmosfeer, heel veel piramides zichtbaar en 11 vogels op het hoofd van de Sfinx.
Er heerste op dat moment een vredige sfeer (hetgeen weer overeenkomt met de Vrede kaart van die ochtend….)
’s Avonds sloten we deze enerverende dag af met een diner met uitzicht op de Piramides en namen we afscheid van Cairo.

Vijfde dag

Geschreven door Annette & Margot 
zaterdag, 12 november 2011 00:00
12 november 2011: 11. Blauwe Nacht (D) – 2. Blauwe Adelaar (KL) – 13. Blauwe Storm (K)

De Dag van Sensueel Charisma – Meditatie: De dorst naar kennis moet, evenals die naar water, gelest worden

Na een bijzondere en enerverende 11-11-11, eindelijk een “rust dag” zodat alle ervaringen een beetje konden zakken. Om 8.15 uur vertrokken we vanuit het hotel en na een zeer voorspoedige vlucht zaten we om 12:00 uur alweer in de bus richting Luxor, met onze nieuwe gids: Ahmed, De 2de meeste voorkomende mannen naam in Egypte, in Luxor.

Wat feiten/weetjes van Luxor:
– De stad heeft 17.000 inwoners en het gehele gebied van 7 Km met diverse boerderijen heeft 250.000 inwoners
– Luxor ligt tussen 2 bergen.
– Cairo heeft 25 miljoen mensen volgens gids in Cairo eerst 23 mln, later 24 mln !!!!!!!!!!!!!!!!
– Heel veel landbouw vooral van Suikerbiet en Mais
– In Luxor zijn soms verkeersregels; mensen steken hun hand uit als ze links of rechts gaan op de bromfiets, fiets, ezel koets enz.

Het is dan ook echt een verademing om het drukke Cairo te verruilen voor het veel rustigere en warmere Luxor. Ook het hotel had een sterretje meer en dat was goed te merken. Een balkon met uitzicht op de palmbomen en de Nijl!

Zesde dag

Geschreven door Annette & Margot 
zaterdag, 12 november 2011 00:00
13 november 2011: 12. Geel Zaad (D) – 3. Gele Krijger (KL) – 1. Gele Zon (K)

De Dag van de Commentator – Meditatie: Vogels vliegen, vissen zwemmen, mensen…

Om 6.00 uur vertrek naar Abydos. In de bus (ruim 3 uur) de tijd om de dag door te nemen.

12 geel zaad: oogsttijd: ontvang geluk en liefde, vervulling voor wat je hebt gemanifesteerd en niets voor wat niet goed was. Zie wat je nog hebt te doen en vind nieuwe kracht om door te gaan.

De volgende kaarten gaan ons vandaag begeleiden:
– Je wordt geholpen
– Bescherming
– Zielsverwanten
– Moeder Maria
– Freya
– Isis

Na een prachtige rit door de woestijn en dorpjes waar de tijd 100 jaar is stil gestaan, kwamen we aan in Abydos. Hier werden we ontvangen door Yvonne. Zij heeft samen met Mamhoud in Abydos een spiritueel centrum: ” House Flower of Life”= Spiritual Centre Abydos: Power of Love en begeleidt ons door de tempel van Seti en Ramses
Hier hadden we bijzondere” ontmoetingen” met o.a. ISIS, HATHOR, HORUS en RAMSES. We werden hier allemaal zeer door geraakt. De energie daar was echt geweldig!!!!

Na een heerlijke lunch in de plaatselijke cafetaria zijn we naar het guest house van Yvonne en Mamhoud gegaan. Daar hebben op het dakterras, met uitzicht op de tempel van Sati en Ramses en omringt door kristallen uit Lemurie, een prachtige meditatie gedaan. Deze meditatie werd geleid door Mamhoud. In een prachtige oude taal nam hij ons mee…… Deze meditatie heeft ons veel inzichten opgeleverd. Het was voor ons echt een openbaring!

We hebben daar kristallen gekocht en door Mamhoud zelf gemaakte olie.
In overleg met Yvonne en Mamhoud hebben we het programma veranderd.

We gaan maandag een tempel van ISIS en Ramses II bezoeken en gaan woensdag niet naar Edfu en Komombo maar naar Dendera. Daar zullen we hen weer ontmoeten. We verheugen ons er nu al op!
Na 3 uur in de bus naar Luxor in het donker over onverlichte wegen kwamen we moe maar vol nieuwe inzichten terug in het hotel.

We gingen allemaal mee voor de missie van Carla maar hadden zelf ook allemaal een bijzondere reden om aan deze reis deel te nemen. Het programma en zeker ook de meditatie bij Mamhoud heeft de inzichten hierin weer mogen verdiepen.

Hieronder volgt een verslagje van ieder van ons: 

Jampie

Hey, ik ben Jampie (de enige echte Belgische)

Mijn ‘INPLUG’ om aan deze reis deel te nemen, was het codewoord ‘IXCHEL’. 
Verder was er ook het Weten dat ik op 11/11/11 ‘iets energetisch’ moest doen.
Dit hele gebeuren werd me dus als het ware aangereikt. Het was dan ook een apart gevoel om eens zonder man of kinderen, maar met een bende Nederlanders, op reis te gaan! Maar ik kan zeggen dat het reuze meevalt! Samen met Margot en Annette vormen wij het K3 trio.

Onze missie te Sakkara en bij de Sfinx maakte enorme indruk op me. Wanneer ik me leeg maak, is er directe aansluiting met ‘de opdracht’ en met ‘de groep’. 13 november was een zware triggerdag voor me. Ondanks het feit dat ik me enorm verheugde op het bezoek aan Yvonne, bleven de tranen maar stromen tijdens ons bezoek aan de tempel van Abydos. De meditatie op het kristallen dak gaf alweer dat resultaat. Na afloop kreeg ik van Margot een engelenhealing, daaropvolgend kreeg ik van Mamhoud een overweldigende oude healing. Ik voelde hem mijn naam schrijven in de palm van mijn hand. Wat een herinnering! Wat een belevenis! Op deze GAP-dag werden de sluiers inderdaad doorzichtiger voor mij.

We gaan nu onze laatste dag doorbrengen in Dendera, samen met Yvonne en Mamhoud, om ook daar weer iets te volbrengen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik de wijziging officieel werd. Op de kennismakingsdag te Rotterdam, klonk Dendera al als een kinderliedje in mijn oren. Evenals het gezegde ‘Egypte laat zich niet plannen!’ Ik ben helemaal blij met deze Change!

Liefs uit Luxor,

Jampie

Piet

Hoi, ik ben Piet.

Met 48 jaar precies midden in de groep. Ik heb een technische en bedrijfskundige achtergrond en ben geboren en getogen op een familiebedrijf. Het eerste deel van mijn leven daardoor gefocust op presteren en waarmaken. Wat op den duur geen vrede meer bracht en meer energie kostte dan opleverde. De andere kant van het stoffelijke kringelt echter ook als een rode draar door mijn leven. En de latente belangstelling daarvoor. Een magnetiseur die geraadpleegt wordt naast of na de dokter. En een altijd aanwezig dieper weten. De laatste 12 jaar heb ik mijn focus naar die zijde gericht en me gericht op mijn “persoonlijke” ontwikkeling. Allerlei oude culturen hebben me al altijd geboeid. Stonehenge en piramiden bijvoorbeeld bleven me altijd kriebelen: alleen was ik me niet bewust, wist het niet, begreep het niet. Nu kan ik het toelaten.
Ik kom al een paar jaar in de Engeland voor de graancirkels. In 2011 kom ik daar 7 Angels tegen. Een groep mooie mensen, waarmee ik ook duidelijk een geestelijke band voel. Twee maanden later zien we elkaar weer en vertellen ze over de plannen die voor Egypte ontstaan. Op dat moment WEET ik dat dit DE gelegenheid is voor mijn diepere wens Egypte te bezoeken. Samen met Carla, Puck en Paula. Vanaf dat ogenblik kom ik vanzelf in de flow, naar hier / daar Egypte.

Abydos
Op naar Abydos. Ik had van vrienden de namen van Yvonne en Mahmoud doorgekregen, die daar een spiritueel centrum anex Guesthouse hebben. De primitieve omstandigheden en armoede lokaal en onderweg raken me diep. Hoe kunnen we dit toelaten???
Yvonne klikt meteen, een bijzondere, mooie vrouw. Ze laat ons de tempel zien. Een hele sterke plek, waar ik direct vol stroom met mooie energie, groei tot in de hemel, me helemaal thuisvoel en van de ene emotie in de andere val. Het past helemaal bij mij. Ik zie me daar zo rond lopen vroeger en wil die kennis van toen weer naar boven laten komen, ont-Dekken.
Later hebben we een meditatie met Mahmoud, waarbij de voor iedereen verschillende ervaringen heel gelijk blijken te zijn en de onderlinge band zich nog duidelijker openbaart. Ook Mahmoud en Yvonne horen hierbij. Wat deze dag aan de oppervlakte komt, is zo mooi, zo groots, dat ik het nog niet bevatten kan, volledig bewust ben.

Dankje, dankje, dankje.

Ik heb leren NEE zeggen. Anders had ik nu meer dan 15 miljoen kamelen …..

Patricia

De reden om op 11-11-11 naar Egypte te gaan komt vanuit een innerlijk weten. Door te weten hier te moeten zijn heeft voor mij een magische poort geopend door een en al herkenning. Niet alleen door herkenning te vinden in de Tempels, Piramides en in dit land maar ook de herkenning in de wonderschone zielen om mij heen, die ik op een dieper niveau heb leren kennen van hart tot hart, maar vooral mezelf.

Patricia

Paula

Mijn reis naar Egypte komt voort uit een impuls van het innerlijke weten, wat ik als kind allang al had maar lang op de achtergrond verbleef. Door Carla s opmerking over 11-11-11 in Egypte werd dat weer wakker geschut. Het hologram op de trappen van Sakkara en de code bij de Sfinx was voor het groter geheel, maar hier in Luxor mag het er voor mijzelf zijn. De herkenning en het gevoel van thuiskomen is regelmatig aanwezig door de verbinding met ons allen en de mensen die we hier ontmoeten en het land maakt dat ik al vele stappen heb gezet. Ik ben vanuit mijn hart zeer dankbaar dat ik dit met zulke mooie krachtige mensen mag doen.

Paula

Margot

Ik heb al heel lang “iets met Egypte”. Zo’n 10 jaar geleden kreeg ik een verschijning van ISIS en zij vertelde mij dat ik mijn praktijk moest herstarten en dat ik deze de PIRAMIDE moest gaan noemen. Ik ben toen naast mijn werk bij de gemeente Rotterdam een praktijk voor welzijnstherapie begonnen: de Piramide.

Twee jaar gelden heb ik bij Carla op 11-11 de derde fase magnified healing gedaan en toen hebben we het gehad over een spirituele reis naar Egypte op 11-11-11. Dit is mij altijd bij gebleven. Ik voelde me erg verbonden met haar missie

Begin dit jaar ben ik overspannen geraakt en werd duidelijk dat ik niet langer 2 paden moet lopen. In juni is ISIS weer aan mij verschenen, dit keer samen met de schrijver TOTH. Zij vertelden mij dat ik een boek mag gaan schrijven over spiritualiteit en bedrijfsleven: werken vanuit je hart!

Tijdens de bezoeken aan de tempels en de meditatie bij Mahmoud en de inwijdingen die ik gedurende deze reis heb mogen ontvangen heb ik veel inzicht gekregen…..

Ik kreeg luid en duidelijk te horen dat ik nu toch echt eens aan dat boek moet gaan beginnen en dat dat in 2012 gaat uitkomen en dat zij mij erbij zullen gaan helpen….

Ik heb veel inzichten gekregen en vertrouwen gekregen. Het boek gaat er komen!

Naast de door mij zeer gesteunde missie van Carla is ook mijn persoonlijk missie geslaagd. Ik ben weer helemaal hersteld en weet wat me te doen staat!!!!!

Margot van Doggenaar

Annette

Carla horen vertellen over haar 11-11-11 visioen raakte mij elke keer. Daar in Egypte was iets bijzonders te beleven voor mij. Maar iedere keer had ik een excuus. Mijn gezin had me nodig, kost te veel geld enz. Maar toch bleef dat gevoel van meegaan elke keer weer naar boven komen. En tenslotte heb ik de knop omgedraaid en knoop doorgehakt. Ik ga mee. Waarom?

Ik start mijn dagboek ook met: Waarom ga ik mee? Het antwoord hierop op: Bijzonder; om mezelf te ontmoeten; te ontdekken waar mijn kracht zit (want onzekerheid wint elke keer).

Nu, na het beleven van de mooie reis weet ik waarom. Ik ben een mooi mens en ook IK MAG ER ZIJN. Dankzij de mooie meditatie van Mamhoed heb ik ook inzicht gekregen in mijn kracht. Ik ben een handhealer en heb ik zelfs voorbeelden gekregen hoe het toe te passen. Bevestiging van wat ik eigenlijk wel wist, maar die onzekerheid won het iedere keer.

Zevende dag

Geschreven door Annette & Margot 
maandag, 14 november 2011 22:39
14 november 2011: 13. Rode Slang (D) – 4. Rode Aarde (KL) – 2. Rode Draak (K)

De Dag van de Onderzoeker – Meditatie: Kijk eerst naar wat vlak voor je is

Om 7.30 uur vertrek. Dit keer maar eens wat later….. De vermoeidheid begint zo hier en daar wel toe te slaan maar we hebben het nog steeds erg naar onze zin in Egypte en met elkaar. De dag begon met een hartelijke begroeting door onze reisleider Ahmed, een omhelzing en 3 zoenen!! Hij vond dat we er anders uitzagen….. Dat kan ook niet anders na zo’n prachtige dag in Abydos. Er is ook zoveel gebeurd! We gooien in overleg met hem het hele programma om en hij vindt het prima. Kolutaman, wat betekent: het is ok!

We krijgen een nieuwe gids die Nederlands spreekt. Er zijn er in Egypte 150, en wij maken kennis met de 2de. Erg bijzonder. Hij heet, hoe kan het ook anders, ook Ahmed en we noemen hem: Ahmed junior.
Hij geeft ons college in het Egypte “achter de camera” en begint direct met een heel verhaal over de Zonnegod en zijn vrouw Harthor.

Wij vervolgen met het doornemen van de dag en de kaarten van de dag:

– Wees vol aandacht
– Zielsverwanten
– Innerlijke kracht
– Gouden kans!
– Heb vertrouwen en spring
– Moeder Maria: verwacht een wonder

Eerst hebben we het Ramesseum bezocht. Een heel indrukwekkende tempel van Ramsus II. Ahmed onze gids vertelt weer het ” verhaal achter de Camera”:
Ramsus II is getrouwd met Nefertari wat betekent: de mooiste vrouw is gekomen!
De beelden van de mannen zijn ongeveer 18 meter hoog en dat geeft de macht van de mannen weer. De beelden van de vrouwen zijn klein en daar gaat het alleen om de schoonheid. Het verschil tussen de Oost en de West kant van de Nijl heeft te maken met de zon en met leven en dood. De zon komt op in het Oosten en staat voor het leven en de zon gaat onder aan de Westkant van de Nijl en dat staat voor de dood. Aan de Westkant bevindt zich daarom de dodenstad. Ook krijgen we les in het lezen van een cartouche: een gans is “sa” en een zon is “ra” dus staat daar Sara. Dit betekent dus : kind van de zon. Bij deze gids geen feiten maar achtergronden van alle beelden en afbeeldingen. Erg leerzaam!

We hebben achter een volgens de volgende tempels bezocht: ISIS, Hatsjepsoet en Hathor. Hier is maar een woord op zijn plaats: OVERWELDIGEND!
Na weer een Egyptische lunch met veel Kofte (waar sommigen wel een beetje genoeg van beginnen te krijgen) zijn we gaan chillen op de Nijl. Heerlijk een paar uur varen in een Felluca zodat we de ervaringen van die dag rustig konden integreren en een beetje konden uitrusten.

In de avond hebben we in het hotel gezellig met z’n allen wat gedronken (a few bottels of rose wine). Zo kwam ook aan deze prachtige dag weer een eind!

Achtste dag

Geschreven door Annette & Margot 
dinsdag, 15 november 2011 00:00
15 november 2011 – 1. Witte Wereldoverbrugger (D) – 5. Witte Spiegel (KL) – 3. Witte Wind (K)

De Dag van de Ontmoeting – Meditatie: Niets doen kan de sterkste positie zijn

Een heerlijk rustige start van de dag. Nu eens niet om 5.30 uur op, maar ieder op zijn of haar eigen tempo opgestaan en ontbeten. Natuurlijk troffen we elkaar toch wel bij het ontbijt (ontmoeten). Lekker luieren aan het zwembad. Annette en Margot hebben de stenen die ze bij Yvonne hadden gekocht gereinigd in de Nijl. Was heel bijzonder, het water van de Nijl is heel zacht. Ook nog een leuke ontmoeting met een Egyptenaar. Net toen ze hun voetjes in de Nijl hadden vertelde hij dat er krokodillen in de Nijl zwemmen en dat die erg veel zin hebben in ” buitenlands vlees”. Grapje gelukkig, de krokodillen zitten een eindje verder op. Margot trapte er volledig in ….Doordat ze de afgelopen tijd sterk beïnvloed was door de verhalen van onze eigen Crocedile Dundee Piet!

Om 12.00 uur werden we opgehaald en zijn als eerste naar de Luxor tempel gegaan. In de bus nog even paar kaarten van de dag doorgenomen zodat we dat konden gebruiken de rest van de dag:
– Aartsengel Rafael: diep ademhalen om oude patronen los te laten
– Aartsengel Gabriel: verzorgen en opvoeden zorg goed voor je innerlijke kind.

Annette was in Memfis al door Ramses II geraakt en nu kwam die energie ook heftig bij ons allen binnen! De pracht en kracht van Ramses II in zijn jonge jaren was enorm: wat een stuk! We hebben weer genoten van de verhalen van onze Ahmed junior (ook een Egyptisch stuk overigens). Weer hoorden we met verwondering naar zijn ” verhalen achter de camera”.

Na weer een Egyptische lunch aan de Nijl zijn we naar het klapstuk van de dag gegaan: de Karnak Tempel recht tegenover de Hatsjepoet tempel.
Onderweg de overige kaarten doorgenomen:
– Doe een wens
– Ja! Je intuïtie klopt
– Synchroniciteit
– Verwacht een wonder

In de Karnak tempel bevindt zich de tempel van Sekmet. We wilden daar erg graag naar toe maar helaas was de tempel dicht. Onze gids Ahmed junior heeft een paar mensen omgekocht en kreeg ons toch binnen. …We waren daar helemaal alleen en hebben een prachtige transformatie meegemaakt. De energie daar was zo bijzonder! Na nog en paar mooie verhalen over de Karnak tempel liet de gids ons alleen en gingen we allemaal een andere kant op en hebben we heel bijzondere ervaringen gehad op verschillende plekken in de tempel. Alle kaarten van de dag lieten van zich spreken….. We hebben inwijdingen gekregen en inwijdingen mogen geven.

Terug naar het hotel om ons even op te frissen na deze warme dag. Om 20.00 uur werden we weer opgehaald om voor de 2de keer naar de Karnak tempel te gaan voor een ” sound en light” show. Vooral de light show was zeer indrukwekkend, de sound helaas niet passend bij de tijd en veel te hard (met onze vingers in onze oren denderde de tekst en de muziek nog hard binnen).

Om 22.00 uur hebben we ons tegoed gedaan aan een overheerlijk Egyptisch broodje shoarma en hebben we in het hotel nog een afzakkertje genomen.

Negende dag

Geschreven door Annette & Margot 
woensdag, 16 november 2011 00:00
16 november -2. Blauwe Hand (D)– 6. Blauwe Storm (KL) – 4. Blauwe Nacht (K)

De Dag van de Baas – Meditatie: Suprematie is iets relatiefs

Vandaag de dag gestart met een uurtje in de zon bij het zwembad. We maken erg lange dagen en het is heerlijk om de dag een beetje rustig te starten.

De kaarten voor de groep van vandaag zijn:

– Aartsengel Haniel: maanfasen, merk hoe de maan energie van invloed is op jezelf

– Aartsengel Jeremiel: Terugblik op je leven, Maak de balans op van je leven.

– Aartsengel Jophiel: Geduld, je dromen zullen sneller uitkomen dan je denkt maar ze hebben wel steeds je liefdevolle zorg nodig.

– Tijd voor verandering!

– Synchroniciteit

– En hoe kan het ook ander op onze laatste dag Vesta: Thuis

De situatie thuis wordt beter, ofwel door een verhuizing ofwel door een verandering bij de bewoners.

Om 11.00 uur zijn we vertokken naar Dandera. Volgens de ene Egyptenaar, 3 kwartier rijden en volgens de ander ander half uur!! De beide Amhmeds gingen met ons mee. Ahmed junior, die van het verhaal achter de camera zou ons daar 3 kwartier rondleiden en daarna zouden we een programma hebben met Yvonne en Mahmoud.

Het liep allemaal wat anders . Eén van de Ahmeds had gelijk: het was anderhalf uur en er was geen tijd meer voor het verhaal van Ahmed junior. Hij reisde door om een ziek familielid te bezoeken in de buurt en andere Ahmed ging met ons mee.

Wij kregen door Yvonne en Mahmoed een heel ander verhaal achter de camera. Geen uitleg over de geschiedenis en afbeeldingen maar gewoon voelen wat de krachtige energie van die plek met je doet. Het werd al snel duidelijk dat we hier nog wat af te ronden hadden van het geen we de 11de waren gestart.

Mahmoud heeft een aantal bewakers geld gegeven en er werden deuren voor ons geopend die voor niemand anders geopend worden…….

We begonnen met het lopen door de gang van het geboorte huis van Horus. Je kon zijn oog zien en voelen! Zo krachtig!

Daarna gingen we weer net als op 11-11-11 naar trappen, ditmaal niet naar boven maar naar beneden. Daar hebben we de kristal uit Lemurie (die inmiddels overal naar toe mee was geweest) in het water gegooid en was de missie van 11-11-11 compleet.

In een ISIS tempel hebben we een inwijding gehad en zagen we na afloop de afbeelding van Hathor op de knie van Carla en op het plafond.

We werden door Mahmoud en de bewakers overal naar toe geleid en kwamen op prachtige plaatsen waar de afbeeldingen en de energie zo mooi waren dat het bijna niet te bevatten was.

Eenmaal buiten kregen we een prachtig geschenk! Een vogelshow. Tientallen goddelijke ibissen schitterden in de zon en maakte prachtige figuren waarin wij de diverse stappen van onzen reis herkenden: waaronder het hologram!! Weer was slechts één woord op zijn plek: overweldigend!!

Op het laatst hebben we thee gedronken bij één van de vele winkels aan de ingang bij het complex en hebben we natuurlijk wat gekocht. Van 2100 bezoekers per dag voor de revolutie, naar slechts een paar bezoekers per dag! Dit betekent enorme armoede daar. Dus een aantal van ons heeft weer de zoveelste sjaal gekocht om een beetje omzet mee te geven aan deze Egyptenaren.

Het afscheid nemen van Yvonne en Mahmoed viel ons zwaar…….Na een prachtige dag in Abydos hebben we ook vandaag weer mede dankzij hun een prachtig kado gekregen.

“Avonds de afsluitende avond en er stond is bijzonders op het programma. Dit keer geen Egyptisch eten maar Italiaans in het Sheraton hotel in Luxor.Was inderdaad luxe, lekker en erg veel en deed een aantal van ons weer denken aan thuis. Broccoli met een “bite”in plaats van door gekookte groeten van een buffet. En waar krijg je een biertje in een ijskoeler…… Maar ook hier erg rustig. Wij waren weer de enige gasten in het restaurant en dat voor het hoog seizoen in Egypte.

Voor het slapen gaan nog even met elkaar de ervaringen van die bijzondere dag in Dandera besproken en toe de laatste nacht in Egypte…..

Tiende dag

Geschreven door Annette & Margot 
donderdag, 17 november 2011 00:00
17 november – 3. Gele Ster (D) – 7. Gele Zon (KL) – 5. Geel Zaad (K)

De Dag van de Brug – Meditatie: Gods uitverkoren volk kan niet anders dan het hele menselijke ras omvatten

Om 5.30 uur op. Went wel om elke keer zo vroeg op te staan…..Laatste spullen in de koffer. Iedereen had ineens erg veel ruimte in de koffer omdat we alle spullen voor Yvonne (zij helpt in Abydos de arme kinderen) bij haar hadden achter gelaten. Dat scheelt kilo’s! De bij Yvonne en Mahmoud gekochte kristellen zorgen gelukkig weer voor wat gewicht in de koffers.

Ahmed staat om 6.00 uur klaar om ons naar het vliegveld te brengen. Wij krijgen van hem een prachtig cadeau. De Dieren riem op papyrus, zoals de afbeelding op een plafond in de Tempel van Danderea is. We wilden die graag kopen maar ze hadden het daar helaas niet. Wat attent van die speciale man!! Hij zal altijd een speciaal plekje in ons hart houden.

De vluchten gaan goed. In Cairo wel haasten om de aansluiting te krijgen maar ook dat kwam goed. Om 14.10 geland en snel door de douane. Een paar koffers moesten open omdat er toch wel “rare stenen”in de koffers zaten. Kwam allemaal goed en rond 15.00 uur konden we ons herenigen met de mensen die ons kwamen ophalen……

En zo kwam er een eind aan een hele bijzondere reis!

Nawoord

De ambitie was hoog. Een mooie website en iedere dag een bericht zodat onze “volgers” ons ook echt konden volgen. We werden met nogal wat belemmeringen geconfronteerd: Niet kunnen verzenden van de I-pad, hele trage computer in het hotel, WiFi-kaarten om mee te kunnen internetten etc. etc. en last but not least ons erg drukke programma.

We zaten ’s avonds laat vaak met zeer vermoeide oogjes nog snel het verslag van de dag te typen in de hoop dat het dan nog aan zou komen. Het geeft bij lange na niet weer wat we allemaal hebben mee gemaakt maar geeft wel indruk van onze ervaringen op deze bijzondere reis.

Annette en Margot (en TOTH